Bezpečnost je asi ta nejvíce hlídaná stránka výroby v dnešní době. I pro nás je samozřejmě klíčová. Čím déle a čím na větší teplotu produkt sterilizujete, tím je jistota bezpečnosti vyšší. Na druhou stranu je ale taková výroba nákladnější a produkt je potom i kvalitativně horší. Maso se více rozpadá, je mazlavější, uvolní více tekutiny. Zatímco dřív jsme sterilizovali s konstantní dlouhou výdrží, dnes můžeme díky sondě přímo v produktu a automatické kalkulaci hodnot F0 nastavit sterilizaci na zcela bezpečnou, ale zárověň mnohem méně destruktivní úroveň tepelné a tlakové sterilizace. Dnes nově nainstalovaný systém telemetrie zaznamenává tyto hodnoty po každou vteřinu provozu autoklávu a máme tak přesná data o průběhu sterilizace na celou dobu expirace výrobku. Tím zvyšujeme jak zpětnou dohledatelnost, tak bezpečnost, tak i kvalitu a efektivitu provozu!